Hur långt har våren kommit hos dig?

Sidan är nu aktiv för rapportering (endast under dagarna 29/4-1/5)! Läs mer... »

Om oss Läs mer... »

Instruktioner Läs mer... »

Observation
Observatör:
Tussilago
Inte börjat blomma
Blommar
Överblommad
Inte observerad
Blåsippa
Inte börjat blomma
Blommar
Överblommad
Inte observerad
Vitsippa
Inte börjat blomma
Blommar
Överblommad
Inte observerad
Sälg
Inte börjat blomma
Blommar
Överblommad
Inte observerad
Hägg
Inte börjat blomma
Blommar
Överblommad
Inte observerad
Björkar
Lövsprickning inte börjat
Lövsprickning pågår
Lövsprickning avslutad
Inte observerad
Plats
Mina platser:

Ny plats
Platsnamn:
Placering: Latitud:
  Longitud:

Ange placering på karta
Sök upp plats med namn. Klicka i kartan för att justera positionen. Zooma in med dubbelklick och placera markören så noggrant som möjligt.

Hur rapporterar man fenologiobservationer till Vårkollen?

Du behöver veta vilken art du observerat, vilken fenologisk fas (t.ex. pågående blomning, alternativt före eller efter blomning) växten var i och var du gjorde iakttagelsen. Markera vilken fas respektive art (av de sex arter som finns att välja på) har. Du ska också ge observationsplatsen ett namn (ex. Dalby Dalby Söderskog vid Dalby hage).

Om du inte har gjort någon observation på en art, väljer du alternativet "Inte observerad" för den arten. Slutligen anger du var du gjorde observationen. Om du inte råkar kunna positionen själv klickar du på "Ange placering på karta". Då öppnas en karta där du kan söka dig fram, zooma in och med ett klick på kartan ange var observationen gjordes. Latitud och longitud fylls i automatiskt när du klickar på kartan. Gå gärna över till satellitbild så kan du vara ändå noggrannare när du lokaliserar observationsplatsen.

Tack för din medverkan!

 

Du måste ge observationsplatsen ett namn. Bäst är det om du anger platsens riktiga namn (ex. Dalby Dalby Söderskog vid Dalby hage).

Latitud och longitud måste anges i decimalformat. Om du inte råkar kunna positionen själv klickar du på "Ange placering på karta". Då öppnas en karta där du kan söka dig fram, zooma in och med ett klick på kartan ange var observationen gjordes. Latitud och longitud fylls i automatiskt när du klickar på kartan. För ökad precision kan det vara bra att byta från kartvy till satellitbildsvy när du zoomar in på kartan.

Observera att vi använder WGS84 för lat/long angivelser. Om du har ett större dataset med platsangivelser i något annat format hjälper vi dig gärna att konvertera dessa. Kontakta oss via mail info@naturenskalender.se